Tuncer Polat ''Doğduğumuz yer ile doyduğumuz yerin kültürünü harmanlayacağız''

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde açılan ve yoğun bir ilgi ile karşılasan Ardahan İli Göle Durcasu Dayanışma ve  Sosyal Dayanışma ve Soyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncer Polat gazetemize açıklamarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde açılan ve yoğun bir ilgi ile karşılasan Ardahan İli Göle Durcasu Dayanışma ve  Sosyal Dayanışma ve Soyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncer Polat gazetemize açıklamarda bulundu.
Ardahan’dan İzmir’e gelmelerine rağmen bir çok kişinin denizi görmediğini söyleyen Polat ‘’Biz Ardahan’dan yani bin 800 kilometre uzaktan geldik. Burada, bu çatı altında hem kültürümüz yaşatmak hem de iyi ve kötü günde bir arada olabilmek adına kurduk. Yardımlaşma ve dayanışmayla kültürümüzü gelecek nesillerimize bu dernek sayesinde aktaracağız”dedi
bir dernek oldu. ‘’ diye konuştu.

Derneğin amaçlarına’dadeğinen Polat ‘’Burada çeşitli etkinliklerimizi yapacağız. İki kültürü yani doğduğumuz yer ile doyduğumuz yeri birbirine harmanlayacağız.  Bölgemizdeki tarımsal ürünleri, yemekleri lezzetlerimizi buraya getirip tanıtacağız. Bu kültür evinde oluşturacağımız stand ile birlikte, o bölgenin kültürünü buraya tanıtmış olacağız.

Oralardan buralara göç etmiş insanlarımız var, ancak İzmir’de yaşamalarına rağmen  deniz bile görememişler, onlara bu konuda da yardımcı olacağız. Çanakkaleye, Şarıkamış’a geziler düzenleyeceğiz, bu insanalarımızı bu kültüre adapte etmeye çalışacağız. Gücümüz yettikçe şenlikler yapcağız hatta memleketimize götüreceğiz.’’ dedi.

Gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını dile getiren  Polat ‘’Gerçketen biz bu derneği açarken bu kadar talep olacağını tahmin edememiştik. Tabi bunda kadınlarımızında payını görmezden gelemeyiz. Gece gündüz demeden çalışıp mantı yaptılar ve açılışta mantı dağıtıldı. Onlarında katkıları sayesinde yaklasık 500 kişinin katıldığı bir açılış töreni gerçekleştirdik. Kadınlarımıza bu yüzden çok teşekkür ediyorum.
Dernek tüzüğümüzü hazırladıktan sonra kadın başkanımızıda seçtik. Kadınlarımız haftanın bir günü derneğimizde etkinlik gerçekleştirecekler. Tabi onların sayesinde ve emekleriyle geleneksel mantı günleride yapacağız. Sevilen ve yoğun katılımı sağlayan mantımızı burada geleneksel hale getirmek istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.