Türkiye koronavirüs ile mücadele ederken, Salda Gölü'ndeki inşaat başladı

TAKİP ET

Salda Gölü'ne yapılacak 'millet bahçesi' için bölgedeki envanterin çıkarılması ve ağaçların belirlenmesi amacıyla, Türkiye'de koranavirüs nedeniyle ölüm sayısının 44'e yükseldiği 25 Mart'ta ihale yapıldı.

Salda Gölü’ne yapılacak “millet bahçesi” için bölgedeki envanterin çıkarılması ve ağaçların belirlenmesi amacıyla, Türkiye’de koranavirüs nedeniyle ölüm sayısının 44’e yükseldiği 25 Mart’ta ihale yapıldı.

Salda Gölü’nde iş makinelerinin girmesi büyük tepki uyandırırken, “millet bahçesi” için Tabiat Parkı’nda bulunan ağaçların haritasının çıkarılması için 13 Mart’ta ihale dosyası hazırlandığı ortaya çıktı.

ANKA’dan Bora Erdin’in haberine göre 17 Mart’ta onaylanan dosyanın ardından 25 Mart’ta Burdur Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü binasında ihale yapıldı.

“Burdur İli Salda Gölü Tabiat Parkında 45 Hektar Alana Ait 1/5000 Ölçekli, 1/1000 Ölçekli Eşyükselti Eğrili Halihazır Haritalar ve 1/500 Ölçekli Ağaç Rölöveli Halihazır Haritanın Hazırlanması Hizmet Alım İşi” başlığı ile yapılan ihale, henüz şirketlerin verdiği tekliflerin değerlendirme aşamasında.

Koronavirüsten ölümlerin 44’e yükseldiği gün
Salda Gölü inşaat öncesi ağaç envanteri çıkarılması anlamına da gelecek olacak ihale ilanı Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının açıklanmasından iki gün sonra yayınlandı. Vaka sayısının bin 872’ye çıktığı, koronavirüsten can kaybı sayısının 44’e yükseldiği 25 Mart’ta ise ihale yapıldı.

salda gölü türkiye coronavirüs inşaat başladı