Türkiye'nin ilk 'Kedi Sanat Evi'

TAKİP ET

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci kedi sanat evini hizmete sundu. Odunpazarı'nda yer alan sanat evi ziyaretçileri kedilerin dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ikinci kedi sanat evini hizmete sundu. Odunpazarı’nda yer alan sanat evi ziyaretçileri kedilerin dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Türk müzeciliğine birbirinden özel müzeler ve sanat mekanları hediye eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ünlü sanatçılar Berna Türemen ve merhum Ali İsmail Türemen'in adını taşıyan iki sanat evini Eskişehir'e kazandırdı. Türk Resim Sanatı'nın önemli isimlerinden Berna Türemen'in 50 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinden temin ettiği kedi tabloları, heykelleri, bibloları, oyuncakları ve çeşitli ev eşyalarından oluşan koleksiyonunu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışıyla oluşturulan ve Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci kedi sanat evi özelliğini taşıyan “Berna Türemen Kedi Sanat Evi”  geçtiğimiz günlerde törenle açıldı.

‘HERKES GELİP GÖRMELİ'

Kedi Sanat Evi ile birlikte Türk resminin önemli ustalarından, mavinin ressamı olarak tanınan ve 2020 yılında aramızdan ayrılan Ali İsmail Türemen'in resim, heykel ve objelerin yer aldığı eserlerinden oluşan “Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi”nin de açılışı gerçekleştirildi. Eskişehir'i sanatla buluşturmaya devam ettiklerini belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ‘‘Eskişehir'e bu kez iki sanat evi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müze şartları farklı yapılar gerektiği için bu yapıları sanat evi olarak adlandırdık. Berna Türemen Sanat Evi çocukların, gençlerin, hayvanseverlerin ve her yaştan sanatseverin çok beğeneceği bir yer oldu. Anadolu Üniversitesi'nde çok önemli hizmetleri olan Berna Türemen ve Ali İsmail Türemen'in bağışlarıyla hayata geçirdiğimiz bu iki güzel sanat evimizi herkes gelip görmeli” dedi.

‘ESKİŞEHİR'İN YERİ BAŞKA'

Berna Türemen de, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Hocamız Yılmaz Büyükerşen'e çok teşekkür ediyorum. Birçok yerden müze açılması için teklif geldi ancak Eskişehir bizim için çok başka. Yılmaz Hoca'nın Anadolu Üniversitesi'nin kurulmasında, Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte ülkemize sanatçı yetişmesinde ve Eskişehir'in sanat şehri olmasında çok büyük emekleri var. O yüzden Eskişehir'de olmak istedim'' diye konuştu.

Sözcü

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Berna Türemen Kedi Sanat Evi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen