Türkiye'ye yakışır bir tesisi İstanbul'a kazandıracağız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine inşası devam eden Basketbol Gelişim Merkezi'nin şantiyesinde incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi şantiyesinde incelemelerin ardından yaptığı açıklamada "Türkiye'ye yakışır bir tesisi İstanbul'a kazandıracağız. Kompleks 24 saat yaşayan bir merkez olarak spora hizmet edecek."

Erdoğan'ın açıklamaları ise şöyle: Yeni tesisimiz her açıdan göz kamaştıran bir spor tesisi olarak planlandı. TOKİ başkanlığımız süratle çalışmalarına başladı. 2021 senesinin Kasım ayında ihalesi yapılan inşaat projesinde çok önemli mesafe sağladık.

MART 2024 YILINDA HİZMETE GEÇECEK

Türkiye ve Türk sporuna yakışan bir tesisi İstanbul'a kazandırıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yılda 8 bin müsabakanın yapılacağı 3 adet alt yapı bölümü bulunuyor. Toplu ulaşım hatlarına ve surlara uyumlu bir mimarisi olan yapı yeşil alana da sahip. Burası 24 saat yaşayan bir spor kompleksi olarak ülkemizde hizmet verecek. Birçok etkinliğin yapılabileceği salonlar olarak hizmet verecek. 2024 senesinin Mart ayında Türk basketbolunun hizmetine sunmayı planlıyoruz.

Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarımıza hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Tokyo'daki başarılarımızı Paris'te perçinleceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin'i kabul etti

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin'i kabul etti. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan kabulle ilgili yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, kabulde, Bakan Jin'in Savunma Sanayii Fuarı İDEF'i ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u da Türkiye'ye davet etti. 

Kore hükümeti ve halkının 6 Şubat deprem felaketi sonrasında gösterdiği dayanışmayı unutamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Kore'de kısa süre önce yaşanan sel ve heyelan felaketlerinden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Türkiye-Kore işbirliğinin siyasetten enerjiye, savunma sanayiinden ekonomi ve ticarete geniş bir yelpazede somut hedeflerle ilerletmek istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için gayretleri artırmak gerektiğini söyledi."

Erdoğan Basketbol Tesis Cumhurbaşkanı Erdoğan Basketbol Gelişim Merkezi