Ücretsiz maske başvuruları sürüyor! Ücretsiz maske nasıl alınır?

TAKİP ET

Corona virüsü salgınını önleme adına alın tedbirler dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacak. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı evden çıkma kısıtlaması bulunan kişiler dışında herkes ücretsiz maske başvurusu yapabilir.

Corona virüsü salgınını önleme adına alın tedbirler dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacak. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı evden çıkma kısıtlaması bulunan kişiler dışında herkes ücretsiz maske başvurusu yapabilir. Vatandaşlar her hafta 1 paket içerisinde yer alan 5 maske alma hakkına sahip olacaklar.

e-Devlet ve ePTTAvm üzerinden ücretsiz maske siparişleri alınmaya başlandı. Önce ePTTAvm üzerinden başlayan siparişler daha sonra e-Devlet’e geçtmişti. Şimdi iki platformdan aynı anda hizmet veriliyor. Maske talebi ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karşılanacak. e-Devlet üzerinden alınacak başvurular kısa süre içerisinde değerlendirilerek siparişler tamamlanacak ve dağıtım PTT tarafından gerçekleştirilecek. İşte başvuru nasıl yapılır sorusunun cevabı…

ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
– E Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “ücretsiz maske talebi” yazın.

– Açılan sayfada kişisel bilgileriniz ile iletişim bilgilerini doldurunuz

– Diğer aile bireylerinizi eklemek istiyorsanız ‘Aile Bireyi Ekle’ seçeneğini kullanın ve aynı şekilde o kişinin de kimlik bilgilerini girin.

– Son olarak güvenlik sorusunu ve verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu onayladıktan sonra en attaki ‘Maske Siparişi Ver’ butonuna basın.

ücretsiz maske nasıl alınır maske