'Ukrayna'dan gelseler evime 3-4 tanesini alırım' dedi… Gazeteciliğin yüz karası!

TAKİP ET

Bergama merkezli egedesonses.com isimli bir haber sitesinin sahibi olan ve aynı zamanda radyoculuk yapan Murat Karakaş, düzenlediği bir programda kadınlara yönelik aşağılayıcı sözler söyledi.

Son günlerde artan Afgan mülteci göçü üzerinden konuşan Karakaş’ın “Afganistan’dan gelenler sakallı, leş gibi. Aslında Ukrayna'dan bayan mülteciler gelse hepimiz evimizde misafir ederiz. Ben 3-4 tanesini misafir ederim”  demesi tepkilere yol açtı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ise “özür bekliyoruz” başlıklı bir açıklama yayınladı.

İzmir’in Bergama ilçesi merkezli egedesonses.com isimli bir haber sitesinin sahibi olan Murat Karakaş’ın Bakırçay Bölge Gazetesi’nin sahibi Rıdvan Karapehlivan ile yaptığı bir yayın programında söylediği sözlere tepkilere neden oldu.

Son günlerde artan Afgan göçünün gündem edildiği programda, Murat Karakaş kadınlara yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandı. Karakaş’ın “Aslında Ukrayna'dan bayan mülteciler gelse hepimiz evimizde misafir ederiz bak” sözlerine yanıt veren Karapehlivan “Tabi daha iyi olur” dedi.

Karakaş sözlerinin devamında “Afganistan'dan geliyor ya… Hepsi sakallı sakallı. Sakallı sakallı leş gibi… Ukrayna'dan böyle ne derler… Neyse tanımı burada kullanmayayım, bayan mülteciler gelse güzel olmaz mı?” diye konuştu.

Karapehlivan yanıt olarak “Daha güzel olur tabii ki. Belki Türkiye'nin ekonomisi…” demesi üzerine Karakaş “Sen misafir edemezsin Nil abla seni öldürür. Ben senin yerine 2-3 tane ederim” ifadelerini kullandı.

CEMİYETTEN TEPKİ: ÖZÜR BEKLİYORUZ
Murat Karakaş’ın kadınlara aşağılayıcı söylemlerine İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden de tepki geldi. Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada “Egedesonses adlı internet sitesinde, kendisini gazeteci olarak tanıtan Murat Karakaş adlı kişi, kadınlar ve mülteciler hakkında hiçbir şekilde kabul edilemeyecek ifadelerde bulunmuştur. Irkçı, cinsiyetçi, aşağılayıcı dil asla kabul edilemez.  Yayıncılık ve insanlık ilkelerinin çiğnenmesi çok üzücüdür. ‘Gazeteciyim’ diyen kişilerin her şeyden önce meslek etik ve değerleri üzerinde taşıması şarttır. Kendisinden mesleğimiz ve tüm haksızlığa uğrayan kişiler adına özür bekliyor, kentimizde, bölgemizde yayıncılık ve gazetecilik ilkelerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceğimizi duyuruyoruz” denildi.
(egedesonsöz)

egedesonses mülteci izmir gazeteciler cemiyeti