Urla'da 'Şafak' yeniden doğacak!

TAKİP ET

İzmir'de yerel seçimlere hazırlıklar devam ediyor. CHP'den Urla'da belediye başkan aday adayı olan Şafak Sol, Urla'ya bir kadın eli değmesi gerektiğini ve erkek egemen siyaset anlayışının sonlanması gerektiğini dile getirdi.

AYLİN BAYRAM UYĞUR/ İZMİR GÜNDEMİ: Türkiye, 31 Mart 2024 Yerel seçimlerine geri sayarken aday adaylıkları açıklamaları sona erdi. Urla’dan belediye başkan aday adayı olan Şafak Sol, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine vurgu yapan Şafak Sol, erkek egemen bir yönetime karşı olduğunu dile getirerek kadınların her alanda her işi yapabildiklerini ve bu algının yıkılması gerektiğini söyledi.

Urla’da yeni bir sayfa açmak için adaylık başvurusunu gerçekleştiren Şafak Sol, Urla’ya bir kadın eli değmesinin gerektiğini belirtti. Urla’da kadın aday olarak ‘erkek aday seçilmeli’ algısı olduğunu belirtirken, bu algının düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Urla’daki görüşmelerinde bir kadın vatandaşın ‘Urla’yı bir erkek daha iyi yönetir’ sözü üzerine açıklama yapan CHP’li Şafak Sol, “Biz kadınlar erkek işi olarak görülen her işte, her çalışma ve alanda erkeklerle eşit güçte ve çalışkanlıkla hayatımızı idame ettiriyoruz. Türkiye’nin her yerinde eril zihniyetle mücadele ederek var olmaya çalışıyoruz. Ben Urla’nın kadın belediyeye başkan aday adayı olarak Urla’ya bir kadın eli değmesi gerektiğini düşünüyorum. Uzun yıllar Ege Bölgesi Kadın Kooperatifleri temsilciliği görevini başarıyla sürdürdüm. 2018 yılından beri 81 ilde yüzlerce köy ve ilçede ekonomi, siyaset, tarım, istihdam konularında araştırmalar yaptım ve hala bunların ışığında yurt içi ve yurt dışında etkin çalışmalarına devam ediyorum. Urla elbette bir kadın başkan yönetebilir. Ve bir kadın eliyle güzelleşecektir. Bu yüzden Urla’da Şafak yeniden doğacak diyorum” açıklamasını yaptı.

SOKAKTAKİ ÇÖPLERDEN, YOLDA Kİ ÇUKURLARA KADAR...

Urla’nın sorunlarını bilen ve bunlara çözüm projeleri geliştiren CHP’li Şafak Sol, “Bir belediyenin görevleri olan her konuda, her soruna çözüm üreteceğiz. Sokaktaki çöplerden, yollardaki çukurlara kadar... Kadınların iş hayatında ve siyasette daha fazla yer alması için ürettiğimiz projeleri birer birer hayata geçireceğiz” dedi.

Urla’da değişimi ve dönüşümü sağlayacağının altını çizen CHP’li Sol, “Urla’yı tüm dünyanın çekim merkezi haline getireceğiz. Kentimiz tarımıyla, turizmiyle, gastronomisiyle Türkiye’nin hatta Dünya’nın önemli beldelerinden birisi olacak. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in çizdiği vizyon doğrultusunda sosyal belediyecilik anlayışıyla önce partimizi yerelde iktidara taşıyacağız ardından da genel seçimlerde başarı elde edeceğiz” dedi.