Vali Köşger'den AKM açıklaması: 'Daha iyi bir bina bulursak...'

TAKİP ET

Ege Üniversitesi'ne ait olan AKM binasının, 30 Ekim İzmir depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edileceği iddiası için açıklama yapan Vali Köşger, daha iyi bir yer bulunana kadar AKM'yi geçici süreyle kullanacaklarını açıkladı. Henüz bir yer bulanamadığını söyleyen Köşger, 'Daha iyi bir bina öneriniz varsa biz bu önerilere açığız. Oraya taşınmaya hazırız' açıklamasını yaptı

Aylin BAYRAM- İZMİR GÜNDEMİ – İzmir Valilsi Yavuz Selim Köşger, basın mensuplarıyla Balçova Termal Otel'de bir araya geldi. Köşger'e İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı eşlilk etti. Vali Köşger, İzmir’de yapılan narkotik çalışmaları ve gündeme dair önemli açıklamalardan bulundu.

Gündemde tartışılan AKM binasının İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddiasıyla da ilgili açıklama yapan Köşger, “İzmir’in bina envanterinin ne kadar çürük olduğunu görmüş olduk. Hemen depremin akabinde emniyette hasar gören binalardan. Çeşitli binalar bakıldı ve değerlendirmeler yapıldı. Ege Üniversitesi’ne ait AKM binasını ise depremin ardından geçici süreyle kullandık. Çeşitli yerlere bakıldı, alternatifler değerlendirildi. AKM’yi depremden sonra hemen boşalttığımız için kullandık. O binanın tadilat yapmadan olduğu gibi kullandık. Emniyete bina arayışları sürecinde bu bina da gündeme geldi. Emniyet için daha uygun bina bulursak AKM’ye değil bulduğumuz yere taşıyacağız. Bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok. Orası bir kültür merkezi, faaliyetler devam edecek oraya taşınırsak da binada tadilat yapılmayacak. Emniyetin binası süratle yapılacak ve yeni binasına taşınacak.Hükümet konağının ardındaki binaya İzmir Valiliği’nin bir kaç birimini toparlayacağız. İzmir’in tarihi dokusuyla uyumlu bir bina yapacağız. İzmir’e yakışır bir Valilik kompleksi yapacağız. İl Emniyet Müdürlüğü binası için daha iyi bir bina öneriniz varsa oraya taşınma hazırız” açıklamasını yaptı.

 

Toplantıda İl Sahil Güvenlik Komutanlığıi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü basın mensuplarına sunum yaptı.  2021 yılında yapılan çalışmalar ve gerçekleştirililen operasyonlarla ilgili basın mensupları bilgilendirildi.