Van'da ikinci çığ faciası

TAKİP ET

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün ve iş makinesinin üzerine düşen, 5 kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketinde, çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştü.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün ve iş makinesinin üzerine düşen, 5 kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketinde, çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştü. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, 8 kişinin cansız bedeninin çığ altından çıkarıldığını söyledi.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsten olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, 8 kişinin cansız bedeninin çığ altından çıkarıldığını söyledi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü." açıklamasında bulunurken, Bahçesaray Belediye Başkanı Arvas ise 'Tahminen 50 kişi çığ altında kaldı. 25 kişi çıkarıldı, 5 araç hâlen çığ altında.' ifadelerini kullandı. Başkan Arvas, 300'ün üzerinde arama kurtarma ekiplerinin bulunduğunu aktardı.

Bölgede incelemelerde bulunan ve Bahçesaraylı olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP Van Eski Milletvekili Gülşen Orhan’ın da çığ altında yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.
Cumhuriyet
 

van çığ düştü çığ düşmesi 8 ölü