Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk: "Büyükşehir adayı benim!"

TAKİP ET

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk, düzenlediği basın toplantısında Vatan Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için kendisinin aday olduğunu açıkladı.

Buse Özsümer- İzgündemi/ Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk Vatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi adayını açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi. İzmir’in mevcut Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Bolluk, kendisinin aday olduğunu açıkladı ve “İzmir’e baktığımızda sahipsiz bir kent görüyoruz.” dedi.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk, düzenlediği basın toplantısında Vatan Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için kendisinin aday olduğunu açıkladı. İzmir’i ‘Asya’nın Batı’ya açılan kapısı’ olarak nitelendiren Bolluk, İzmir’in çok güçlü tarım ve sanayi kaynaklarının olduğunu, ancak yerel yönetimin bu kaynakları iyi kullanamadığını belirtti. Bolluk açıklamasına şu şekilde devam etti:
“İzmir’e baktığımızda sahipsiz bir kent görüyoruz. İzmir’de tarım ve sanayi doğal hazinemiz. Müthiş bir insan gücü ve üretim iştahı var. Ancak mevcut hali ile potansiyelinin altında kalıyor. İzmir’de altyapı sorunu var. Yetersiz. Körfez sorununun çözülmesi lazım. Bizim Çin Komünist Partisi ile düzenli ilişkilerimiz var. Çin ne diyor biliyor musunuz? Yunanistan’a güvenmeyin, Yunanistan Fransa, Almanya ne derse onu yapar; ama Türkiye’ye güvenebilirsiniz diyor. İzmir Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı. Bu kadar potansiyel var. Ama bu helva nasıl yapılacak.”

Hükümet ile işbirliği yapmamız şart

Biz ilk planda halkçılık, kamuculuk diyoruz diye konuşan Bolluk; İzmir’in yağmur suyu ve atık suyunun ayrıştırılacağını, İzmir turizmini kalkındıracağını beyan ettiği açıklamasına şöyle devam etti:
“Bizim belediyecilik anlayışımız rant odaklı değil, halka hizmet odaklı. Makamda oturmak yok, cebimizi doldurmayacağız. Halkçı olan plan yapar. Biz alana, sahaya gideceğiz. Gerekirse 24 saat çalışırız. Şantiyelerde, sahalarda olacağız. Bostanlı’da bir opera binası var. 2 senedir çivi çakılmıyor. 100-130 milyon TL döküldü. İzmir’in binaları borçlar için müteahhitlere dağıtılıyor. İzmir özellikle bu dönem körfez kokusu ile gündemde. Deniz ulaşımı en maliyetsizi, İzmir’de neden bunun için bir şey yapılmaz. 4-5 milyar dolar yatıyor körfezde. İzmir’in iki önemli kaynağı var, birincisi turizm, ikincisi balıkçılık. Böyle bir kente neden turist gelmez? Gelse yatıracak yerimiz yok.”

AKP ve MHP ile aynı gemideyiz

Bolluk, İzmir planlarını gerçekleştirirken hükümetle işbirliği içinde olacaklarını söyledi. “Her proje Ankara’ya dayanır” diyen Bolluk, İzmir’in bir baraj ihtiyacının olduğunu ve bunun yolunun da DSİ (Devlet Su İşleri) ile uyumlu çalışmaktan geçtiğinden söz etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir için planladığı kentsel dönüşüm projesinden de bahseden Bolluk, projeyi desteklediklerini söyledi.

Konuşmasında LGBTİQ+ bireylere negatif tutumları olduğunun altını çizen Bolluk, “Biz İzmir’deki LGBT Şube Müdürlüğü’nü kapatacağız, onun yerine uyuşturucu ile mücadele edilecek bir dernek kuracağız. Hedefimiz uyuşturucudan arınmış bir İzmir.” dedi.
Konuşmanın devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Amerikan gemilerinin Doğu Akdeniz’de işi ne?” sözlerine katıldığını ve Erdoğan’a hak verdiğini söyleyen Bolluk, “Biz AKP ve MHP  ile aynı gemideyiz. İkinci seçimde de Erdoğan’a oy verdik, bir tarafta Kemal Kılıçdaroğlu bir tarafta Erdoğan; Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ PKK ve Fetullah Gülen Terör Örgütü ile mücadele yürüten hakim ve savcılara karşı idi, bizim tarafımız belli, verdiğimiz oydan pişman değiliz.” şeklinde konuştu. 

 

vatan partisi