Ve beklenen genelge yayınlandı! CHP'den istifa genelgesi

TAKİP ET

CHP yaklaşan genel seçimler öncesinde istifa genelgesini yayınlandı. Genelgeye göre aktif görevde bulunan isimlerin 26 Aralık'a kadar istifa etmesi gerektiği belirtildi.

İZMİR GÜNDEMİ /Cumhuriyet Halk Partisi, yaklaşan genel seçimler öncesinde beklenen genelgeyi yayınladı. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı genelgeyle 05/12/2022 ile 26/12/2022 tarihleri arasında milletvekili adayı olmak isteyenlerin istifa etmesi gerektiği belirtildi. Vekil adayı olmak isteyen İl Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, belde başkanları, belde yönetim kurulu üyeleri 26 Aralık’a kadar istifa edecekler.

Genelgede, “İstifa edenlerin yerine parti örgütü, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmaması hususunda gereğinin yapılması önemle rica ederiz” ifadesi dikkat çekti. 

 

İZMİR’DE KİMLERİN İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR?

Genelge öncesinde kulislere vekil adayı olmak için istifa etmesi beklenen isimler, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başta olmak üzere ilçe başkanları ve il yöneticilerinden bazı isimlerin istifa etmesi bekleniyor.

 

 

İşte o genelge: