Vestel'den Koronavirüs iddialarına yanıt

TAKİP ET

Vestel'in Manisa fabrikasında Covid-19 pozitif Cumartesi akşamı Twitter'da Trending Topic olmuş, fabrika çalışanlarının söylemlerine yer verilerek Vestel fabrikasında ölümlerin olduğu ve hastanelerde doktorların gelen hastalara, 'Vestel'den mi geliyorsunuz?' sorusunu sorarak vakaların görünenden daha fazla olduğu işaret edilmişti.

Yine çalışanlara dayandırılarak verilen haberde işverenin, işçilerin sağlıksız yemekler ve alınmayan sağlık önlemleriyle 7 gün 12 saat çalıştırdıkları  söylenmişti. Elbette habere konu Vestel olunca konu bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.

Vestel yönetimi dün sessiz kalmayı tercih etti. Bugün ise haberi ilk yapan Manisa Kulis’de hem iddialara yanıt verecek bir açıklamada bulundu hem de bu iddiaların yaşandığı Vestel City’yi gazetecilere açtı. Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat fabrikasında meydan geldiği iddia edilen konularda gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Genel Müdür Haspolat, “1 Haziran’a kadar vaka yoktu. 35 bin kişinin çalıştığı bir yapıda ne yazık ki bugüne değin beş çalışanımızı kaybettik. Her türlü hijyen ve sağlık önlemlerini uyguladık, uygulamaya da devam ediyoruz.” dedi.

Manisa Kulis’te, “Vestel’den Şeffaf Bilgilendireme” başlığıyla yayınlanan haber Vestel yönetiminin fabrikayı yerel medyaya açıp sorularını yanıtlaması krizi yönetimi açısından olumlu karşılanmış. Vestel Üst Yönetiminin kamuoyuna Covid kriziyle ilgili ayrıca bir açıklama yapması bekleniyor.

manisa vestel city koronavirüs çalışan pandemi covid-19