Volkswagen Türkiye fabrikası için kötü haber: Yatırım yok

TAKİP ET

Volkswagen Grubu, Volkswagen Türkiye Fabrikası ile ilgili çok önemli açıklamada bulundu. Volkswagen, Türkiye’de fabrika kurma planından vazgeçti.
Focus Online‘ın aktardığı habere göre Volkswagen, koronavirüs salgını sebebiyle bu kararı almış durumda. Koronavirüs salgınıyla birlikte otomotiv talebinde düşüş yaşandığını belirten şirket, bu kararı şimdilik askıya aldı. Geçtiğimiz nisan ayında paylaştığımız bir haberde de markanın konu hakkında kararsız olduğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan siyasi ve askeri gerilimi neden göstererek planlanan yatırımı durduran marka, nisan ayında da fabrikayla ilgili düşüncesini belli etmişti.

Volkswagen Türkiye Fabrikası için sevindiren haber Volkswagen Türkiye Fabrikası için bu yıl bir gelişme bekleniyordu Herhangi resmi bir iptal talebi masada olmasa da çoğu kişi fabrikayla ilgili olumsuz düşünmeye başlamıştı. Ancak koronavirüs salgını ile birlikte şirketin Türkiye’yi konumu sebebi ile daha çok kullanmak istemesi olasılığı da bulunuyordu.

Yetkililer geçtiğimiz mayıs ayında “Teknik olarak o proje hala masada, hala daha ölmemiş, can işaretleri olan bir proje” demişti. Yaklaşık iki aylık aranın ardından şirketin böyle bir karar alması ise üzücü. Şirket böyle bir karar almış olsa da ilerleyen dönemde fabrikayı açma olasılığı da bulunuyor.