Yıldırım: "Foça'da en yüksek oyu alacak kişiyim!"

TAKİP ET

CHP Foça Belediye Başkan aday adayı Baran Gezmiş Yıldırım, Foça adaylığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, 'Foçalılar Avrupa'da birçok kenti kurdu, bunlardan biri de Marsilya'dır. Avrupa'da Foça ofisi açacağız. Açacağımız ofisle Foça'yı tüm dünyaya tanıtacağız' ifadelerinde bulundu.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi İzmir’de yerel seçimlere aylar kaldı. CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen çalışma heyetleri ilçelerdeki çalışmalarına başladı. CHP Foça Belediye Başkan aday adayı Baran Gezmiş Yıldırım seçim çalışmalarına hız kazandırdı. Esnaf ve Foça halkı ile çalışma kapsamında bir araya gelen Yıldırım, projelerini anlatarak Foça halkının oyuna talip oluyor. Foça’ya dair projelerini anlatan Yıldırım, “CHP Foça’da hep birinci partidir, 7 dönemdir iktidarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir şekilde seçimi kaybetmeyiz, kaybetmemek için de gerekli bütün mücadeleyi veririz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“MARSİLYA’DA FOÇA OFİSİ”

Marsilya’da Foça ofisi açacağını ifade eden Yıldırım, “Açacağımız Foça ofisiyle Foça’yı önce Avrupa’ya sonra da tüm dünyaya tanıtacağız” dedi. Foça’yı ranta kurban etmeyeceklerini vurgulayan Yıldırım konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi, “Küçüklüğümden beri CHP’nin içinde biri olarak, doğduğum büyüdüğüm Foça için hayalleri olan bir genç olarak bu göreve niyet ettik. Yaşadığımız ilçedeki sorunları, eksikleri nasıl gideririz, Foça’yı nasıl daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz iddiasıyla böyle bir göreve talip olduk. Bunu da en iyi şekilde yapacağıma da eminim. Çünkü belediye başkanlığı, belediyeyi tek başına yönetme süreci değil, belediye başkanlığı bir kadro işidir. Alanında uzman, liyakat sahibi insanlarla doğru kadroyu kurarsak Foça’yı çok daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Foça’da çok güzel bir doğamız var, binlerce yıllık tarihimiz var. Turizm sezonumuz 2 buçuk aya sıkışmış durumda... Bizim en öncelikli hedefimiz sezonu 9 aya çıkarmak olacak. Turizmle birlikte tarımı da hayvancılığı da balıkçılığı da ön plana çıkaracak projeler yapacağız. Turizme ağırlık vererek aslında tüm alanları canlandıracağız. Foçalılar Avrupa’da birçok kenti kurdu, bunlardan biri de Marsilya... Marsilya’da bir Foça ofisi açacağız. Açacağımız Foça ofisiyle Foça’yı önce Avrupa’ya sonra da tüm dünyaya tanıtacağız. Tarihimizi, doğamızı koruyacak, Foça’yı ranta kurban etmeyecek, rantın karşısından duracağım. Ben Foça’da doğdum, büyüdüm, ailem orada, çocuğum orada büyüyor, hayatımızı orada geçireceğiz. O yüzden Foça’nın doğasını, mavisini, yeşilini, tarihini korumakla yükümlüyüz”

“BÜTÜN PARTİLERDEN CİDDİ ORANDA OY BEKLİYORUM”

 Bütün partilerden ciddi oranda oy beklediğini söyleyen Yıldırım, “Tüm aday adaylarımız birbirinden kıymetli ama bizim de iddiamız var. Biz orada doğduk, orada büyüdük, siyasetimizi, belediyeciliğimizi orada yaptık, binlerce insana dokunduk. Dolayısıyla Foça’da bunun bir karşılığı var. Genel seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş ağabeyimiz bana, ‘Baran yerel seçimde aday ol, ilk defa CHP’ye oy vereceğim’ diyor. Ya da İYİ Parti’ye oy vermiş ablamız, bu seçimde aday olduğumuz takdirde oy vereceğini söylüyor. Bütün partilerden alacağım ciddi bir oy oranı var. Dolayısıyla kendimi Foça’daki en yüksek oyu alacak kişi olarak görüyorum” dedi.

“PARTİ GÖZETMEKSİZİN HERKESİN OYUNA TALİBİM”

 Yerel seçimlerde oyların kişiye göre farklılık gösterdiğine dikkat çeken CHP’li Yıldırım, “Ben Foça’nın insanıyım, Foça’yı koruyacağıma söz veriyorum. Foça’da kendimi yetiştirmiş ve bu dönem belediye başkanlığı hayaline soyunmuş biri olarak parti gözetmeksizin tüm Foçalıların desteğini istiyorum” dedi. Yıldırım sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “CHP Foça’da hep birinci partidir, 7 dönemdir iktidarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir şekilde seçimi kaybetmeyiz, kaybetmemek için de gerekli bütün mücadeleyi veririz. Ama bazı şeyleri de görmezden gelemeyiz. Geçen dönem ilçe başkanıydım, ciddi bir mücadele verdik. Bölgemize 6 ay eğitim almaya gelen uzman askerlerimizin oy kullanmasıyla karşı karşıya kaldık. Bu dönem yine aynı durumla karşılaşabiliriz. Bunun yanı sıra geçen yerel seçimlerde 2 bin 800 oy fark vardı ve seçime Millet İttifakı olarak girdik. Cumhur ittifakı da 7 dönemdir aynı adayı çıkardı. Bu dönem karşımıza yeni bir adayla çıkıyor, İYİ Parti de kendi adayını çıkaracaktır. Seçime sadece CHP olarak gireceğiz. O yüzden seçimi kazanacak aday formülünü de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde oylar kişiye göre farklılık gösterebiliyor. O nedenle o bölgenin içinde yaşamış insanlarla, her kesimden oy alabilecek insanlarla seçime girmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Ben Foça’nın insanıyım, Foça’yı koruyacağıma söz veriyorum. Foça’da kendimi yetiştirmiş ve bu dönem belediye başkanlığı hayaline soyunmuş biri olarak parti gözetmeksizin tüm Foçalıların desteğini istiyorum”