YKS tarihinin öne çekilmesine İzmirli vekillerden tepki! Sosyal medyada eleştiri yağmuru

TAKİP ET

Daha önce 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyurulan YKS'nin koronavirüs ile ilgili gelişmeler sonrasında 27 Haziran tarihine çekilmesine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Av. Sevda Erdan Kılıç Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un YKS sınav tarihi ile ilgili tartışmalara yönelik 4 Mayıs Pazartesi gününü işaret etmesi üzerine gözler kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamalara çevrilmişti. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Normalleşme" planı içerisinde açıkladığı YKS tarihinin öne çekilmesi sosyal medya üzerinde kısa zamanda çok tepki gördü. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Levent Kırca'nın "Olacak O Kadar"  adlı eleştirel güldürü programında eğitim sistemini eleştirdiği bir skeci paylaşarak "Komediydi, 18 yılda gerçek oldu" dedi.



CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç ise "Gençlerin psikolojisi harap et. Oh ne ala" derken her iki Milletvekili de #SandıktaGörüşürüz etiketi ile eleştirilerine son verdi.



YKS tarihinin erkene çekilmesi İzmir Milletvekilleri ile birlikte diğer Milletvekilleri, öğrenciler ve sanatçılar başta olmak üzere toplumun tüm kesiminden tepki gördü.


Ösym yks 27 haziran 25-26 temmuz koronavirüs son dakika haber