Yücel'den ilk açıklama ''Oy atmayı unutmuşlar''

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İl kongresinde sona yaklaşıldı. Tek aday olarak gerçekleşen kongrede oy kullanan 611 delegeden   253 oy alan Deniz Yücel, yeniden CHP İzmir İl Başkanı seçilerek, uzun yıllar sonra 2 dönem üst üste il başkanlığı yapacak olan ilk isim oldu.

Oktay Güçtekin / Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl kongresinde sona yaklaşıldı. Tek aday olarak gerçekleşen kongrede oy kullanan 611 delegeden   253 oy alan Deniz Yücel, yeniden CHP İzmir İl Başkanı seçilerek, uzun yıllar sonra 2 dönem üst üste il başkanlığı yapacak olan ilk isim oldu.

İl yönetim kurulu, kurultay da oy kullanacak isimler ve İl Disiplin Kurulu için oy sayımlarının devam ettiği esnada İl başaknlık seçimlerinin oy oranlarının açıklanamsının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bu salonda kurulan kadroların CHP’yi iktidara taşıyacak olduğuna inancının tam olduğunu ifade etti. İl başkanı Yücel “İlçe kongrelerimizi yapmıştık. Bugün İzmir’de yeni kadrolarımızı belirledik, belirliyoruz. Önümüzdeki ayda kurultayımızı yapacağız. CHP’de kongre süreçleri her zaman heyecanla ve büyük bir beklenti ile geçiyor. CHP’de her zaman demokrasiye yakışır şekilde kongrelerimiz yapılıyor. Bu dönemde de yine aynı şekilde bir kongre gerçekleştirdik. Bu dönem CHP’de görev alan arkadaşlarımızın CHP’yi iktidara taşıyacak kadrolar olduğuna inanıyorum. İlçe kongrelerimizden beri bu şekilde gerçekleşiyor. Kurultayda da bunu gerçekleştireceğiz. Ben kongremizin İzmir’e partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. CHP 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidara çok yakın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ve liderliğinde CHP tüm kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazır olan bir siyasi parti. Bunun bize yüklediği bir sorumluluk ve tarihi bir misyon var. Bu misyon ve sorumluluğun bilinciyle partimizi ilk genel seçimlerde iktidara taşımak için mücadelemize devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

“İl başkanlığı için oy atmayı unutmuşlar”
Alınan oyların düşük çıkmasının ardından gelen soruyu yanıtlayan Yücel, “Aday olma yeterliliğine sahip örgütün, delegenin desteğini alan herkes aday olabilir. Birden fazla aday da olabilir tek aday da olabilir. Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe başkanlarımızın adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Bu benim için çok anlamlı ve mutluluk verici bir açıklamaydı. Ben hiç aday olacağımı söylememiştim çünkü bu görevlere aday olunacağını düşünen bir kişi değilim. Bu görevler talep edilmez verilir. Özellikle de ilçe başkanlarımızın açıklamalarıyla bu görevin tarafına verilmiş olduğunu ve görevden, sorumluluktan kaçmayacağımı ifade ettim. Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok partili arkadaşımızın il başkanlığı adaylığında işaretleme yapmayı unuttuğunu tarafımıza ilettiler. İzmir gibi bir kentte ve 30 ilçede ortak mutabakat sağlamak kolay değil ve kendilerini listeden göremeyen arkadaşlar tepki göstermiş olabilirler, bunları anlayışla karşılıyoruz. Ama bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımızın ve büyükşehir belediye başkanımızın görüş ve önerileri aldık, listeye yansıttık.''diye konuştu.
 

chp yücel deniz deniz yücel cumhuriyet halk partisi oy atmayı unutmuşlar